In de toonkamer


De toonkamer is een kleine expositieruimte met een oppervlakte van 2x3m. Toch kun je er veel laten zien.

Deze plek is niet alleen beschikbaar voor mijzelf maar ook voor anderen. Deze zomer wordt hiermee geëxperimenteerd!

Heb je interesse om deze ruimte te gebruiken? Voor een tentoonstelling of presentatie? Neem dan contact met mij op.


3, 4 en 5 september 2021

Wie kent de uitspraak niet: beter een goede buur dan een verre vriend… Maar hoe is dat tegenwoordig? Kennen we elkaar, onze buren nog wel?

In deze buurt in Vught, de wijk Zonneheuvel, worden aankomend anderhalf jaar verschillende activiteiten georganiseerd. Het zijn allemaal projecten die ons als bewoners de kans geven om elkaar (beter) te leren kennen. Half juni vond de eerste activiteit plaats: een wijkwandeling voor alle inwoners. We gingen met elkaar op zoek naar speciale plekken en naar de mooie, bijzondere en persoonlijke verhalen die daarbij horen.

Schatkistjes

Enkele weken later hebben veel wijkbewoners onder begeleiding van kunstenares Carola Mokveld hun speciale plekje verbeeld in een klein schatkistje. Er is hard gewerkt om die geheime schatten met allerlei materiaal in papieren doosjes te tekenen en te plakken. Ondertussen was het een goede gelegenheid om elkaar weer te zien en beter te leren kennen.

Ontmoeten

Kom je ook kijken naar deze prachtige Schatkistjes van Zonneheuvel? Begin september zijn ze te zien in de toonkamer, de kleine tentoonstellingsplek aan de rand van de wijk. Het is meteen een mooie gelegenheid om elkaar én nieuwe buurtgenoten te ontmoeten.

De opening is op vrijdag 3 september van 15 tot 16 uur. Hiervoor graag even aanmelden via e-mail bij Carola Mokveld (carolamokveld@gmail.com).

Op zaterdag en zondag 4 & 5 september tussen 15 en 16 uur is de tentoonstelling ook nog te bekijken; je kunt dan gewoon binnenlopen. Wij zorgen voor koffie, thee & limonade!

 

Dit is een project van Plaza Cultura, Move Vught, Welzijn Vught, Charlotte van Beuningenstichting, Gemeente Vught, Erfgoed Brabant, Carola Mokveld, en mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.


21 juni - 21 augustus 2021

Aankomende zomer werk ik gestaag aan de omzetting van alle tekeningen uit de serie Getuigenissen naar de animatie van stilleven naar belevenis. Elke week komt er een bij.

De tekeningen en animaties zouden getoond worden tijdens NIS, de expositie die ik samen met Betty van Helmond en Jeroen van Lente in juni zou organiseren. Omdat de versoepelingen van de coronamaatregelen voor kunst en cultuur lange tijd onduidelijk bleven, is deze expo verzet naar volgend jaar.

In plaats daarvan deel ik het werk in uitvoering tijdens een-op-een ontmoetingen in de nieuwe toonkamer. Heb je interesse, laat het me weten via onderstaand formulier, dan stuur ik je graag een uitnodiging.