Bien


‘Tweeënhalf jaar na het overlijden van Wibbine van Roon presenteert schilderkundig genootschap Pulchri Studio de in memoriam tentoonstelling in samenwerking met haar familie en met medewerking van kunstschilder Dick Stapel.

Bij dit eerbetoon zal een overzicht van werken te zien zijn van Wibbines figuratieve werk, met name haar klein plastiek in brons. Haar werk heeft als terugkerende thematiek de ballet- en theaterwereld en de kinderwereld. Daarnaast werd zij geïnspireerd door Afrikaanse vrouwen. Na in haar jeugd een professionele balletopleiding te hebben gevolgd studeerde ze aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Ze sloot de opleiding cum laude af en ontving daarbij de Esso prijs. Vanaf 1966 was ze lid van Pulchri.

In deze dubbeltentoonstelling zal haar werk te bewonderen zijn in juxtapositie met portretten en stillevens van Dick Stapel.’

 

Aldus de website van Pulchri Studio in Den Haag. Samen met Marc van Roon maakte ik een boekje waarin kort haar levensverhaal verteld wordt en een overzicht van haar werk te zien is. Dit werd uitgereikt tijdens de opening van de tentoonstelling.

In het eerste deel zijn twaalf beelden uitgesneden en in een denkbeeldige, zachtgele ruimte geplaatst. Na een overzicht van haar leven en werk in foto’s en tekst is een galerij van haar beelden opgenomen, die ondanks de verschillende achtergronden toch samen een mooi geheel vormen.

Cover en enkele pagina's