Kunstkameraadje


De kracht van kunst. Die werd tijdens de eerste lockdown in maart 2020 snel zichtbaar. Niet alleen toen mensen elkaar overal ter wereld via hun balkon toezongen, maar ook in Vught. Daar startte Plaza Cultura het project kunstkameraadje. Dit project wil mensen dichterbij elkaar brengen. Iedereen doet ertoe en mag meedoen. Juist nu.

 

Zo begint de website van kunstkameraadje die in maart 2021, precies een jaar na aanvang van het project, gepresenteerd werd. Acht kunstenaars werden gekoppeld aan tien kameraadjes om samen een kunstwerk te maken. Ik was er daar een van en het was een bijzondere ervaring een tijdje in contact te zijn met een vrouw die ik normaal gesproken niet tegen zou komen. Een warme en leerzame ervaring.

Een jaar later werd ik door Plaza Cultura gevraagd een tentoonstelling in te richten met alle werkjes en verhalen van de kameraadschappen. Door de aanhoudende lockdown kon dat echter niet doorgaan. Als alternatief hebben we deze website gemaakt. Het is een digitale tentoonstelling geworden waar alle prachtige verhalen, beelden en soms ook een video te lezen en bekijken zijn.

Het project loopt door tot zeker deze zomer, nieuwe kunstenaars en kameraadjes kunnen zich nog aanmelden bij Heleen van Plaza Cultura.

Enkele schermafbeeldingen van de website