Living Museum Vught


Sinds de start van het Living Museum Vught ben ik verbonden als vaste huisgenoot. Op deze inspirerende plek is iedereen welkom voor het maken van en kijken & luisteren naar kunst. Er zijn veel disciplines die hier samenkomen, van tekenen, schilderen, schrijven tot rap, spoken word, animatie, textiele werkvormen en grafiek.

Een jaar na de start heb ik in nauwe samenwerking met Peter van Duppen (Reinier van Arkel) een website ontwikkeld. De vormgeving is eenvoudig gehouden: door de vele berichten en de persoonlijke pagina's van alle makers die verbonden zijn, vertelt het verhaal zich vanzelf.

De letters van het beeldmerkje van het living museum zijn gesneden uit linoleum. Later heb ik ook de rest van het alfabet, de cijferreeks én de interpunctie uitgesneden en gedrukt. Deze zijn gedigitaliseerd tot een echt font: de LMV Lino. Deze letter kun je gratis downloaden via de website van het living museum. Het is een speelse display letter geworden die een beetje lijkt te dansen, vooral geschikt voor grote koppen in je tekst of op posters. Het oorspronkelijke linoleum zie je nog terug op de achtergrond en zorgt voor een ruw accent, net als zoveel prachtige art brut die hier wordt gemaakt!