Tazonnimeck


Schatten van Zonneheuvel

Half april kreeg ik bezoek van vier kinderen uit de buurt: Lotte, Maylinn, Daniël en Djesaja. Samen gingen we een kunstwerk maken voor de wijk Zonneheuvel. Er werd veel geginnegapt maar ook hard gewerkt! We hebben lange lijsten gemaakt van alles wat belangrijk is voor deze 11-jarigen. Dromen, wensen, activiteiten waar ze blij van worden maar ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn. De keer erop zijn we aan de slag gegaan met papier, schaar en lijm om te kijken hoe zij hun ideale wijk kunnen verbeelden.

Illustraties & typografie

Ondanks de moeilijke klus om een pop up van papier te maken en heel veel afbrekende potloodpunten (gelukkig hadden we een goede puntenslijper en iemand die dat zonder morren deed) ontstond er langzaamaan een echt boek. En deze vier jonge kunstenaars namen niet alleen de illustraties voor hun rekening maar ook de typografie: alle letters van a tot z, de hele cijferreeks én de interpunctie. Deze letter kreeg de naam Tazonnimeck.

Terwijl de mussen van het dak vielen...

Op 18 juni, op een snikhete dag, was het dan zover: samen met vele buurtbewoners hebben we het werk onthuld. Alle tekeningen zijn geprint op hardboard zodat het tegen een stootje kan. Het hangt midden in de wijk op hun favoriete speelpleintje.

Delen

En het leuke is, iedereen kan deze prachtige letter downloaden via de website die ik voor hen heb gemaakt. Hieronder een paar voorbeelden van mensen die dat al hebben gedaan.

De letter Tazonnimeck gebruikt door Plaza Cultura

De letter Tazonnimeck gebruikt door Arjen ‘Konstrukto’ den Boer