zwerfdagboek


In zwerfdagboek neemt een naamloze ik zijn intrek in een stenen gebouwtje aan een rivier in het bos. Hij wandelt, leest, maakt dagboeknotities over landschap, kunst en poëzie, begint met het schrijven van landschapsgedichten, en ontmoet zo nu en dan een ander personage (de dikke man, het meisje, de hond Patou, de fluitspeler). Alle personages verdwijnen na verloop van tijd weer uit het zicht. Dat geldt eveneens voor de ik, al is die nooit helemáál afwezig; geleidelijk vervaagt het onderscheid tussen de ik en het landschap. Wat blijft is het allesomvattende, onophoudelijk veranderende landschap dat door de beelden en teksten wordt opgeroepen.

 

 

zwerfdagboek is een bundeling van tekeningen, etsen, krijtdrukken, pinholes, landschapspoëzie, dagboeknotities en filosofische fragmenten waar Puck Willaarts en Han Leeferink vijf jaar aan hebben gewerkt. De Chinese landschapsfilosofie vormde een belangrijke inspiratiebron. Het ritme van het water, de wind, de wolken en het veranderlijke licht van het natuurgebied ten zuiden van ’s-Hertogenbosch, in het stroomgebied van de Dommel, hebben zij met dit boek zicht- en voelbaar gemaakt.

Impressie


Colofon


uitgever
Uitgeverij Nachtwind

teksten
Han Leeferink

beelden
Puck Willaarts

vormgeving
Angelique Kleijne

lithografie
Michiel Hofmans

tekstcorrectie
Herman Jansen

letter
Collis (TEFF)

papier
Arena Natural Rough
Arena Ivory Rough
Wild Clay

drukwerk
Drukkerij Raddraaier SSP

binding
Boekbinderij Van Hees-Patist

Het boek telt 384 pagina's, heeft een softcover met stofomslag en is genaaid gebonden met een open rug. Het formaat is 16 x 22 cm.

Je kunt het bestellen via www.nachtwind.nl

2024